Marraskuussa täydenkuun viikolla täällä Thaimaassa vietetään sadekauden päättymisen juhla Loy Krathong. Vesille lasketaan hyvän onnen toivossa kasvien lehdistä taitettuja pikkuisia veneitä, joissa on suitsukkeita ja kynttilöitä. Jos tuli ei sammu ennen kuin lautta on kadonnut, toive toteutuu.  

Samaan tapaan lähetetään taivaalle paperista tehtyjä kuumailmalyhtyjä. Lyhtyjen lähetykseen liittyy myös poisnukkuneiden muistelu. Kuuleman mukaan nämä lyhdyt saattavat sytyttää tulipaloja ja vaarantaa lentoja.  

Mekin saimme eilen illalla osallistua tähän juhlaan lähettämällä naapuriravintolan pihalta lyhtyjä taivaalle. Näky oli upea varsinkin kauempana rannalla, jossa lyhtyjä oli enemmän. Mukanamme oli mukava lahtelaispariskunta Ulla ja Raimo, joiden kanssa olemme löytäneet menneisyydestä monta yhteistä tuttua. (Esim. Ullan äiti ja Miian mummo olivat aikanaan luokkakavereita) Pieni on maailma!    

Lyhdyn lähettämällä lähtivät pois kaikki huolet ja vihat ja tämän jälkeen elämä jatkuu vapaana. Voi tätä helpotuksen tunnetta!   

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg