Laukut on taas pakattu ja kohta suuntaamme kohti lentokenttää. Toivottavasti pääsemme turvallisesti maasta pois, olihan eilen Australiassa annettu varoitus terrorin varalta Indonesiaan matkaaville ja kehotettiin välttämään tiloja, joissa on paljon ulkomaalaisia esim. lentokenttiä. Meidän matkamme jatkuu kohti huipentumisia eli maita, joita olemme eniten odottaneet. Ensin pieni 4 vrk:n pyrähdys Sydneyssä ja sokerina pohjalla automatka läpi Uuden Seelannin. 

Balille tultaessa meidän piti täyttää jos jonkinnäköisiä kaavakkeita ja ostaa viisumi. Maasta poituminenkaan ei ole ihan niin kivutonta, vaan tiedossa on maastapoistumismaksu. Ausseihin hommasimme ilmaiset viisumit netistä etukäteen ja hiukkasen jännittää, josko ne ovat ihan viralliset! 

Viimeiset päivät Balilla sujuivat leppoisasti rannalla relaten ja Mikalle sukelluskertoja kerryttäen. Miiakin selvisi snorklauksista ilman sairaalareissua, selän palovammathan ovat hoidettavissa ihan kotikonstein! 

Koko reissun ajan olemme ikävöineet thaikkuruokaa, joka oli joka paikassa varmasti maukasta. Nyt vasta viimeisinä päivinä löysimme todella hyvän ruokapaikan, vähän jäi kaivelemaan... Ja Thaimaasta myös kaipasimme kauppoja ilman tyrkyttämistä ja tippikulttuurikin oli jotenkin paljon inhimillisempi! Mutta ei tämä Bali ollenkaan huono kokemus ollut, päinvastoin! ( varsinkin kun aurinko paistoi!)

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg