Puoli yhdeksältä saapui oma privaattikuskimme hakemaan meitä hotellilta kiertoretkelle Balia ympäri. Aamu oli sateinen ja pilvinen, joten oikein sopiva autoilusää.

Ensimmäiseksi menimme pariin käsityöpajaan, toisessa valmistettiin käsin kankaita, toisessa hopeakoruja. Muuten ihan mukavat paikat, mutta molempien paikkojen oppaiden tylyt ilmeet eivät olleet kivoja, kun emme ostaneet mitään heidän puodeistaan.

Seuraavaksi menimme katsomaan paikallista tanssiesitystä Barong Dancea. Esitys oli ihan ... mielenkiintoinen ...  Ja saimmekin ainakin kokea paikallista kulttuuria! 

Matka jatkui temppeleiden ja riisipeltojen kautta Kintamanin vuorille, joista oli huikeat näköalat ja näimme myös tulivuoren. Täällä söimme lounasta seisovasta pöydästä upeita maisemia ihaillen. 

Tulivuoren jälkeen kurvasimme kahvi- ja kaakaoplantaasille, jossa mukava mies esitteli meille puutarhan hedelmiä, mausteita ja kahvipapuja. Näimme myös sivettikissoja, jotka valmistavat maailman kalleimman kahvin raaka-ainetta. Kissat syövät suoraan puista kahvipavut, jotka ne ulostavat ja kerääjät poimivat kahvipapu-ulosteet maasta ja valmistavat näistä monen mutkan kautta käsityönä kahvia. Tätä tyyristä herkkua valmistetaan ainoastaan 300 kg vuodessa. Me jätimme tuon nautinnon kokematta, mutta saimme sensijaan maistella monia herkullisia kahveja. 

Päivän päätteeksi kävimme vielä pienen hetken Ubudin käsityöläiskylässä, jossa on kuvattu Eat, Pray and Love-elokuvaa.  

Suosiolla jätimme väliin apinametsän sekä  veistopaikan ja maalausgallerian. Hotellilla olimme kuuden maissa. Päivä oli oikein antoisa ja saimme vähän toisenlaista näkökulmaa tähän saareen. 

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg